KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah serta Kualiti yang dijamin Tulin.

Monday, 15 July 2013

Diet Bagi Ibu Yang MenyusukanDiet ideal ialah makanan yang tinggi kandungan protein dan vitaminnya. Kalori juga harus dikira supaya ada penyusutan berat badan.

Perlu diingat, kalori yang sesuai bagi ibu menyusu adalah sekitar 2500 kcal. Kalau terlalu kurang, dikhuatiri kualiti susu yang dihasilkan tidak memuaskan.

Oleh itu wanita menyusu memerlukan Vitamin D, ibu perlu memastikan bahawa susu yang diminum itu mempunyai vitamin. Lebihkan sedikit hidangan daging daripada biasa dan satu biji telur. Ia bertujuan memberi protein tambahan , selain mengandungi banyak vitamin B dan ferum.

Sumber diet Vitamin A yang banyak disarankan diambil setiap hari. Walaupun jumlah keseluruhan kalori yang yang terdapat dalam diet yang dicadangkan ini bergantung kepada pilihan makanan sebenar yang dibuat, memang ada kemungkinan jumlah tenaga harian tidak dapat dipenuhi melainkan beberapa makanan tambahan diambil.

Saiz hidangan daging, bijirin dan sayuran boleh ditambah. Beberapa makanan bergoreng atau tambahan sedikit lemak dalam sos salad atau sapuan pada roti, boleh disertakan untuk memenuhi keperluan tenaga badan. Beberapa jenis pencuci mulut (desert) juga boleh ditambah.
Post a Comment

Ingin Bertanya?

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...