KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah serta Kualiti yang dijamin Tulin.

Monday, 21 April 2014

Hentikan Tabiat Buruk Makan

Makan tidak memberi masalah jika anda berada di rumah kerana semuanya terletak di tangan kita. Tetapi kita tidak duduk di rumah sepanjang masa. Kebanyakan masa sedar kita dihabiskan di pejabat, sekolah atau pusat membeli belah - tempat di mana kita akan berasa lapar dan "terpaksa" menuju sama ada ke vending machine, kedai serbaneka atau gerai makan.

Lantaran agak sukar untuk kita makan secara sihat, jika itulah pilihan yang ada. Di bawah diberi cadangan untuk anda menangani rasa lapar secara sihat:
  1. Sediakan dan makan banyak sayur dan buah.
  2. Pilih jus buah semulajadi.
  3. Beli produk berasaskan mil penuh atau lengkap.
  4. Kurangkan makanan terproses dan pilih makanan sebenar.
  5. Pilih salad atau kekacang.
  6. Jauhkan makanan ringan daripada pandangan.
  7. Makan pada masa yang betul.

Post a Comment

Ingin Bertanya?

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...