KEPAKARAN Kak Engku adalah membantu Mama semua untuk mendalami dan mempratikkan ilmu Kehamilan, Berpantang, Penyusuan Dan Penjagaan Bayi secara online agar Mama lebih bersedia, sentiasa ceria dan teruja sebelum dan selepas kelahiran. Di samping menyediakan khidmat nasihat berkaitan barangan keperluan berpantang dan set bersalin yang pratikal digunakan dengan harga yang Murah serta Kualiti yang dijamin Tulin.

Friday, 26 July 2013

Fungsi Dan Kebaikan Lecithin ShakleeLECITHIN

Perbezaan Shaklee:

Lecithin diekstrak dari kacang soya organic bukan GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetylkolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.


Manfaat Utama:

Menyerap vitamin yang larut-lemak – Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut-lemak.

Melindungi Hati – Menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.

Pemecahan Lemak dan Kolesterol – "Lecithin" bertindak sebagai “Pembersih” salurdarah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolism lemak, kolesterol dan trigliserid di dalam tubuh.

Pelangsingan – Menghalang obesity. Pemgambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

Mencantikkan otot dan kulit – Membentuk membrane sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolism sel dan melambatkan penuaan.

Memperbaiki alergi – Menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit – dermatitis, demam alergi.

Menghalang kejadian batu karang – 90% dari batu karang terhadi dari kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

Mempertingkatkan daya ingatan dan meringkan stres – Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stres. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin.

Menghalang tekanan darah tinggi – Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosclerosis, menggalakkan peredaran darah.

Memperbaiki prostat lelaki – Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.

Meringankan sembelit – Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya menyebabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.


Cadangan Pengambilan Lecithin:

Untuk pemeliharaan kesihatan
2 kali sehari, 3 kapsul setiap kali (sebelum atau selepas makan)

Untuk pelangsingan, tekanan darah tinggi, pemecahan lemak
2-3 kali sehari, 6 kapsul setiap kali (sebelum atau selepas makan).
Post a Comment

Ingin Bertanya?

Nama:
Email:
Mesej:

Kak Engku Mengalu-alukan Sebarang Cadangan & Soalan.


Put a website form like this on your site.

Borang Pesanan

Nama:
Email:
No. Tel:
Alamat Penghantaran:
Produk:
Kuantiti:
Harga Anda:
Brg Nak Bila?:

Isikan Je Harga Yang Anda Inginkan, Asalkan Harga Tu LOGIK, Pasti Kak Engku Setuju. Kat Engku Akan Memberi Respon Secepat Yang Mungkin....Insya Allah.


Click here to create your own form.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...